Receptbeskrivning

Fisk i curry

Ingredienser för
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 äpple
2 morötter morötter morötter morötter
1 msk olja
1 msk curry
1 burk lättkokosmjölk
2 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 msk mango chutney
2 tsk majsstärkelse
600 g sejfilé
1 sockerärter


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Skala och hacka lök och vitlök.
Skala, dela och kärna ur äpplet. Skär halva äpplet i grova bitar. Finhacka den andra halvan.
Skala och skär morötterna i tunna slantar. (Minimorötter halveras på längden.)
Fräs lök och vitlök i oljan några minuter. Tillsätt curryn och äppelhacket. Rör om.
Tillsätt kokosmjölk, vatten, buljongtärningar och mango chutney. Låt koka ca 5 minuter.
Red av med maizena utrörd i lite vatten.
Skär sejen i bitar och lägg ner i grytan tillsammans med morotsslantar och äppelbitar.
Låt sjuda ca 5 minuter, eller tills fisken är färdig. Låt sockerärterna sjuda med de sista 2 minuterna. Servera fisk i curry på klassiskt vis med ris, eller med potatis som också passar bra.

För alla
Fri från glutenfri.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen.

Visningar: 566
Inlagt 2012-06-10 21:29:30