Receptbeskrivning

Thaigryta med fisk och nudlar

Ingredienser för
1 fisktärningar
1 lök
1 msk rapsolja
1 koriander
1 currypaste
1 burk kokosmjölk
1 msk rapsolja
1 dl vatten
0.5 tsk salt
2 nudlar
3 salladslökar
koriander


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Tina fryst fiskblock eller frysta fisktärningar.
Skala, halvera och skär gul lök i skivor. Fräs löken i rapsolja med hackad koriander i en kastrull/gryta ca 1 minut. Tillsätt röd eller grön currypaste och 3 msk kokosmjölk (för 4 port), fräs 1-2 minuter, rör då och då. Tillsätt resten av kokosmjölken och vatten, låt småkoka ca 5 minuter.
Skär fisken i bitar om du använder fiskblock. Stek fiskbitarna runtom i rapsolja i en het stekpanna ca 3 minuter. Krydda med salt. Lägg fisken i kokossåsen och sjud ca 3 minuter.
Koka nudlar enligt anvisning på paketet.
Skär salladslökar i strimlor och strö över grytan. Servera grytan med nudlarna och garnera med lite strimlad koriander.

För alla
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd t ex glasnudlar eller glutenfri specialpasta.
Gör äggfri: kontrollera nudlarna.

Visningar: 757
Inlagt 2012-06-10 21:29:51