Receptbeskrivning
Lax- och räkburgare
Ingredienser
för
800 g lax
300 g skalade räkor (burk går bra)
1 kruka persilja eller koriander
2 st citroner, skalet och saften av en
1 dl riven parmesanost, ca
2 st röda chili
1 st rök paprika
1 st grön paprika
3 dl turkisk yoghurt
1 st lime
salt
1 st granat äpple, kärnorna
1 st rött äpple
1 st passionsfrukt
1 st salladslök
0.5 st citron
2 dl machésallad
1 msk olivolja
olivolja
smör
salt
peppar
300 g skalade räkor (burk går bra)
1 kruka persilja eller koriander
2 st citroner, skalet och saften av en
1 dl riven parmesanost, ca
2 st röda chili
1 st rök paprika
1 st grön paprika
3 dl turkisk yoghurt
1 st lime
salt
1 st granat äpple, kärnorna
1 st rött äpple
1 st passionsfrukt
1 st salladslök
0.5 st citron
2 dl machésallad
1 msk olivolja
olivolja
smör
salt
peppar
Beskrivning
1. LaxburgareHacka lax, räkor, paprika, chili fint och blanda väl tillsammans i en bunke.
2. Forma till ca 8 burgare och låt vila i kylen i 20 minuter.
3. Steks i panna.
4. LimesåsRiv skalet av limen och pressa ner saften i yoghurten.
5. Droppa över lite olivolja och salta efter smak. Låt dra i kylen 20 min.
6. GranatsalladKärna ur granatäpplet och lägg i en skål.
7. Tärna det röda äpplet och skrapa ur passionsfrukten och lägg i skålen med kärnorna.
8. Skär salladslöken i tunna ringar och lägg i skålen tillsammans med machèsalladen.
9. Pressa saften ur citronen och droppa över olivoljan.
2. Forma till ca 8 burgare och låt vila i kylen i 20 minuter.
3. Steks i panna.
4. LimesåsRiv skalet av limen och pressa ner saften i yoghurten.
5. Droppa över lite olivolja och salta efter smak. Låt dra i kylen 20 min.
6. GranatsalladKärna ur granatäpplet och lägg i en skål.
7. Tärna det röda äpplet och skrapa ur passionsfrukten och lägg i skålen med kärnorna.
8. Skär salladslöken i tunna ringar och lägg i skålen tillsammans med machèsalladen.
9. Pressa saften ur citronen och droppa över olivoljan.
Visningar: 715
Inlagt 2012-06-10 21:31:55

