Receptbeskrivning

Räkor i vitlöksmarinad

Ingredienser för
16 st scampi, eller jätteräkor, skalade
1 msk olivolja
0.5 tsk salt
0.5 krm svartpeppar
2 msk olivolja
1 tsk kinesisk soja
1 msk citron
2 st vitlöksklyftor, krossade
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
wokade sockerärter med sötsur sås (recept
200 g sockerärter
1 st salladslök
0.5 st röd paprika
1 msk olivolja
2 dl grönsaksbuljong
0.5 dl sherry
1 msk farinsocker
1 msk citron
1 tsk kinesisk soja
1 krm salt
0.5 krm svartpeppar
1 tsk maizena


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Blanda ihop marinaden i en plastpåse.
2. Lägg i scampin, gärna frysta, och låt dem tina och
marinera ca 2 tim.
3. Låt scampin rinna av. Trä upp dem på spett.
4. Pensla med lite olja. Salta och peppra.
5. Grilla spetten 3-4 min på varje sida.

WOKADE SOCKERÄRTER MED SÖTSUR SÅS
Gör så här:
1. Dela sockerärterna om de är stora. Skär löken i små bitar och paprikan i smala strimlor.
2. Blanda ihop såsen.
3. Hetta upp en wok eller teflonpanna med lite olja.
Fräs grönsakerna några minuter under omrörning.
4. Häll i såsen och rör hela tiden. Låt såsen koka upp.

Visningar: 443
Inlagt 2012-06-10 21:32:47