Receptbeskrivning

Scampi med chili och vitlök

Ingredienser för
24 st råa tigerräkor eller scampistjärtar, skala
1 st röd chilifrukt
3 st vitlöksklyftor
2 tsk färsk ingefära, riven
1 tsk malen spiskummin
1 tsk paprikapulver
4 msk olivolja
3 msk koriander, hackad
salt
citronklyftor
ett gott bröd


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Klyv chilifrukten på längden, ta bort kärnor och väggar och hacka chiliköttet. Hacka vitlöken.
2. Fräs chili, vitlök, ingefära, spiskummin och paprikapulver i olivolja en stund utan att det tar färg.
3. Lägg i räkorna och stek dem i kryddblandningen 2-3 minuter. Räkorna är färdiga när de har en röd färg, det är viktigt att de inte översteks och blir torra.
4. Blanda i koriander och smaka av med salt.

Visningar: 418
Inlagt 2012-06-10 21:32:59