Receptbeskrivning
Musslor, ångade i vitt vin
Ingredienser
för
1 kg musslor
0.33 st purjolök
1 st morot
4 st schalottenlökar
4 st vitlöksklyftor
0.5 dl olivolja
4 dl vitt vin
5 dl vispgrädde
salt och peppar
1 st lagerblad
1 timjan
persilja
0.33 st purjolök
1 st morot
4 st schalottenlökar
4 st vitlöksklyftor
0.5 dl olivolja
4 dl vitt vin
5 dl vispgrädde
salt och peppar
1 st lagerblad
1 timjan
persilja
Beskrivning
1. Skrapa och tvätta musslorna noga, se till att inga musslor är öppna eller är trasiga.
2. Skär alla grönsaker och lökarna i fina bitar à 0,5 cm. Hetta upp en kastrull.
3. Häll i oljan och musslorna. Rör om och häll i vinet, grönsakerna och grädden.
4. Rör i kryddorna, salt och peppar, lägg på ett lock och låt musslorna koka tills dom öppnar sig. Serveras ångande med hackad persilja.
2. Skär alla grönsaker och lökarna i fina bitar à 0,5 cm. Hetta upp en kastrull.
3. Häll i oljan och musslorna. Rör om och häll i vinet, grönsakerna och grädden.
4. Rör i kryddorna, salt och peppar, lägg på ett lock och låt musslorna koka tills dom öppnar sig. Serveras ångande med hackad persilja.
Visningar: 506
Inlagt 2012-06-10 21:34:09