Receptbeskrivning

Morbergs fisksoppa

Ingredienser för
100 g hälleflundra
100 g bläckfisk
100 g torskrygg
100 g marulk
100 g tigerräkor eller vanliga räkor
100 g blåmusslor
2 st gula lökar
1 st morot
0.5 st purjolök
6 st potatisar
7 st champinjoner
3 st vitlöksklyftor
3 dl torrt vitt vin
5 dl fiskbuljong
3 dl vispgrädde
1 saffran
salt och peppar
0.5 dl olivolja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Tvätta och skär grönsakerna i ½ cm tjocka bitar. Lägg ner allt utom purjolöken i en kastrull med olivolja. Fräs runt en stund.
2. Häll på fiskbuljongen och vinet samt rensa och skär bläckfisken. Lägg i kastrullen. Låt koka 20-30 minuter.
3. Skär fisken i kuber (3 cm) och rensa blåmusslorna noga. Häll i grädden och pudra över saffran. Koka upp och lägg i resten av fisken samt musslorna.
4. Låt sjuda tills fisken är klar cirka 4-5 minnuter. Smaka av med salt och peppar.

Visningar: 565
Inlagt 2012-06-10 21:34:37