Receptbeskrivning

Paolos pasta med tomatsås

Ingredienser för
200 g pasta
1 st gul lök
4 blekselleri
300 g passerade tomater
1 burk (400 g) vita bönor (cannellini)
3 msk olivolja
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Hacka löken och skär bleksellerin i bitar.
2. Värm upp olivoljan i en kastrull och fräs lök och selleri försiktigt utan att de tar färg.
3. Tillsätt de passerade tomaterna, salt och peppar och låt koka i 15 minuter. Häll av bönorna i ett durkslag och blanda ner dem i tomatsåsen.
4. Koka under tiden pastan halva sin koktid i en kastrull med saltat vatten. Häll av pastavattnet, men spara lite för att späda tomatsåsen.
5. Häll pastan i kastrullen med tomatsås och fortsätt koka pastan tills den är al dente. Späd då och då under koktiden med lite pastavatten.
6. Strö över svartpeppar och servera.

Visningar: 610
Inlagt 2012-06-10 21:49:58