Receptbeskrivning

Spagetti med räksås

Ingredienser för
1 kg räkor
2 hummerfond
5 dl vatten
0.5 lök lök lök lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
salt och svartpeppar
maizenaredning
300 g spagetti
1 knippe persilja
1 oliver


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Skala räkorna. Lägg skalet i en rymlig kastrull. Pressa ihop skalet lätt. Tillsätt hummerfond och vatten (täcker inte riktigt). Koka upp. Sjud i ca 20 minuter utan lock.
Sila av räkfonden. Koka samman (utan lock) i 10-15 minuter.
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs detta i olivolja utan att det tar färg. Häll på vin och grädde. Sjud i 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Red ev med maizenaredning till lagom simmig konsistens.
Koka pastan enligt anvisning.
Rör ner räkorna i den lätta såsen, låt dem bli varma. Häll såsen över pastan. Vänd runt. Strö över rikligt med hackad persilja och oliver. Servera genast.

För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från ägg under förutsättning att man väljer äggfri pasta.
Gör glutenfri: välj specialpasta utan gluten.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri fiskbuljongtärning i stället för hummerfond. Byt vispgrädden mot mjölkfri "gräddprodukt" från Oatly eller Beneviva.

Visningar: 441
Inlagt 2012-06-10 21:53:31