Receptbeskrivning

Rispaj med svamp

Ingredienser för
3 dl ris
3 st ägg
3 dl riven lagrad ost
1 st stor gul lök, hackad
1 st slanggurka, tärnad
3 g svamp ev. champinjoner
1 vitlök, pressad
1 dl mjölk
salt och peppar
matfett till stekning


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225°. Koka riset klart. Låt det svalna. Smöra en ugnsform.

2. Vispa ihop 2 ägg och rör ned i riset tillsammans med 2 dl av osten. Slå blandningen i formen och platta till som en pajbottnen och en bit upp på kanten.

3. Grädda mitt i ugnen i 225° 15 minuter.

4. Stek löken mjuk i matfett, stek därefter svampen. Blanda med gurkan, vitlöken och krydda. Slå blandningen i pajskalet.

5. Vispa ihop det sista ägget med mjölken, krydda lätt. Slå i formen och strö på resen av osten. Grädda klart i 250° tills ytan har fin färg.


Visningar: 584
Inlagt 2012-06-10 22:03:54