Receptbeskrivning

Ugnspannkaka med äpple och bacon

Ingredienser för
2 vetemjöl
6 dl mjölk
0.5 tsk salt
2 ägg
280 bacon
1 äpple
250 g keso


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Sätt ugnen på 225°C.
Vispa ihop vetemjöl, hälften av mjölken och salt till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen och vispa ihop.
Sätt in en ugnssäker form ca 20x30 cm (för 4 port) mitt i ugnen några minuter så att den blir varm. Lägg i baconet och låt det steka mitt i ugnen ca 10 minuter.
Dela, kärna ur och skär äpplet i tärningar. Lägg dem i formen och häll över smeten. Grädda pannkakan mitt i ugnen 35-40 minuter.
Servera med keso och gärna lingonsylt.

För alla
Rätten innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Laktosfri: använd laktosfri mjölk och keso.

Visningar: 527
Inlagt 2012-06-10 22:07:26