Receptbeskrivning
Fried rice
Ingredienser
för
2 dl kokt, kallt ris
1 st stor gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 msk sambal oelek
2 msk kinesisk soja
1 st ägg
2 msk olivolja
200 g kyckling eller skinka
100 g skalade räkor
citronklyftor
1 st stor gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 msk sambal oelek
2 msk kinesisk soja
1 st ägg
2 msk olivolja
200 g kyckling eller skinka
100 g skalade räkor
citronklyftor
Beskrivning
1. Skala och hacka löken grovt, finhacka vitlöken, skär köttet smått och skala räkorna. Vispa upp ägget och blanda det med soja och sambal oelek.
2. Värm oljan i en tjockbottnad gryta, stekpanna eller wok. Lägg i lök och vitlök och fräs någon minut, den ska inte bli genomstekt.
3. Blanda i köttet och räkorna och tillsätt sedan riset. Blanda om väl och låt allt fräsa någon minut så att riset blir varmt. Rör sedan ner äggblandningen och fortsätt röra tills ägget har stelnat i strimlor. Servera med citronklyftor.
2. Värm oljan i en tjockbottnad gryta, stekpanna eller wok. Lägg i lök och vitlök och fräs någon minut, den ska inte bli genomstekt.
3. Blanda i köttet och räkorna och tillsätt sedan riset. Blanda om väl och låt allt fräsa någon minut så att riset blir varmt. Rör sedan ner äggblandningen och fortsätt röra tills ägget har stelnat i strimlor. Servera med citronklyftor.
Visningar: 555
Inlagt 2012-06-10 22:13:44

