Receptbeskrivning
Palt
Ingredienser
för
1 kg potatis
2 tsk salt
1 l vetemjöl
200 g rimmat fläsk
4 l kokande vatten
2 msk salt
till servering:
smält smör
lingonsylt
2 tsk salt
1 l vetemjöl
200 g rimmat fläsk
4 l kokande vatten
2 msk salt
till servering:
smält smör
lingonsylt
Beskrivning
1. Skala och råriv potatisen. Arbeta samman med salt och vetemjöl till en lös deg. Forma degen till bollar med händerna. Doppa händerna i kallt vatten så går det lättare.
2. Skär fläsket i små tärningar. Gör en fördjupning i varje boll och lägg i 1 msk fläsktärningar i varje, vik över degen och platta till bollen. Lägg ner paltarna i kokande saltat vatten, och låt dem sjuda i ca 1 timme.
3. Servera paltarna med lingonsylt och smör.
2. Skär fläsket i små tärningar. Gör en fördjupning i varje boll och lägg i 1 msk fläsktärningar i varje, vik över degen och platta till bollen. Lägg ner paltarna i kokande saltat vatten, och låt dem sjuda i ca 1 timme.
3. Servera paltarna med lingonsylt och smör.
Visningar: 713
Inlagt 2012-06-10 22:14:40

