Receptbeskrivning
Mexikansk falukorvsgryta med ris
Ingredienser
för
500 g falukorv strimlad
1 st röd paprika tärnad
1 st grön paprika tärnad
6 st champinjoner tärnade
1 st röd lök(ar) tärnad
2 st vitlöksklyfta(or) finhackad
1 msk matolja
1 tsk chilipulver
1 tsk koriander, malen
0.5 tsk spiskummin
1 krossade tomater
1 dl vatten
0.5 tsk socker
salt och peppar
4 prt ris
koriander
1 st röd paprika tärnad
1 st grön paprika tärnad
6 st champinjoner tärnade
1 st röd lök(ar) tärnad
2 st vitlöksklyfta(or) finhackad
1 msk matolja
1 tsk chilipulver
1 tsk koriander, malen
0.5 tsk spiskummin
1 krossade tomater
1 dl vatten
0.5 tsk socker
salt och peppar
4 prt ris
koriander
Beskrivning
Tillagning:
1. Hetta upp lite matolja i en kastrull och fräs grönsakerna hastigt i ca 1 minut. Tillsätt chilipulver, spiskummin och koriander och fräs ytterligare en liten stund.
2. Tillsätt de krossade tomaterna, socker och vatten. Låt det hela småkoka i ca 10 minuter.
3. Bryn falukorven i lite smör och blanda ner den i grytan. Låt grytan koka upp och smaka av med salt och peppar. Strö lite färsk koriander över och servera med nykokt ris.
1. Hetta upp lite matolja i en kastrull och fräs grönsakerna hastigt i ca 1 minut. Tillsätt chilipulver, spiskummin och koriander och fräs ytterligare en liten stund.
2. Tillsätt de krossade tomaterna, socker och vatten. Låt det hela småkoka i ca 10 minuter.
3. Bryn falukorven i lite smör och blanda ner den i grytan. Låt grytan koka upp och smaka av med salt och peppar. Strö lite färsk koriander över och servera med nykokt ris.
Visningar: 651
Inlagt 2012-06-10 22:17:00

