Receptbeskrivning
Pepparkakscheesecake med lingon
Ingredienser
för
150 g smör
300 g pepparkakor
1 st vaniljstång
400 g philadelphiaost
2 dl crème fraiche
2 st ägg
0.5 tsk malda pepparkakskryddor
2 msk maizena majsstärkelse
0.75 dl strösocker
1.5 dl lingonsylt
1 msk vatten
ev extra lingon och lingonblad
300 g pepparkakor
1 st vaniljstång
400 g philadelphiaost
2 dl crème fraiche
2 st ägg
0.5 tsk malda pepparkakskryddor
2 msk maizena majsstärkelse
0.75 dl strösocker
1.5 dl lingonsylt
1 msk vatten
ev extra lingon och lingonblad
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Smält smöret.
3. Mixa pepparkakorna(eller krossa dem till smulor i en plastpåse) och blanda med smöret.
4. Tryck ut blandningen i botten och rejält upp på kanterna i en pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
5. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
6. Lägg fröna i en mixerskål med de övriga ingredienserna till fyllningen och mixa till en jämn smet.
7. Häll över i pajskalet.
8. Grädda kakan mitt i ugnen i 30-40 minuter tills den precis har stelnat. Låt kallna helt.
9. Smält sylten med lite vatten i en kastrull och fördela den på kakan.
10. Ställ kakan för att stelna lite.
2. Smält smöret.
3. Mixa pepparkakorna(eller krossa dem till smulor i en plastpåse) och blanda med smöret.
4. Tryck ut blandningen i botten och rejält upp på kanterna i en pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
5. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
6. Lägg fröna i en mixerskål med de övriga ingredienserna till fyllningen och mixa till en jämn smet.
7. Häll över i pajskalet.
8. Grädda kakan mitt i ugnen i 30-40 minuter tills den precis har stelnat. Låt kallna helt.
9. Smält sylten med lite vatten i en kastrull och fördela den på kakan.
10. Ställ kakan för att stelna lite.
Visningar: 567
Inlagt 2011-11-16 15:20:17

