Receptbeskrivning
Potatis- och paprikagulasch
Ingredienser
för
750 g asterix-potatis
2 lökar
4 tomater
1 kg nötkött
1 olivolja
2 msk paprikapulver
1 paprika
1 paprika
1 l vatten
1 hönsbuljongtärning
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk kummin
1 tsk salt
2 lökar
4 tomater
1 kg nötkött
1 olivolja
2 msk paprikapulver
1 paprika
1 paprika
1 l vatten
1 hönsbuljongtärning
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk kummin
1 tsk salt
Beskrivning
Skala potatisen och skär i bitar. Lägg dem i kallt vatten.
Skala och hacka löken. Skölj och skär tomaterna i bitar. Skär köttet i tärningar. Fräs löken i oljan i en gryta. Ta grytan från värmen och rör i paprikapulvret. Blanda ner kött och tomater och låt allt fräsa en stund.
Kärna ur och strimla paprikan. Lägg ner den i grytan och späd med vattnet. Koka upp och smula i buljongtärningarna. Krydda med kummin och salt. Låt grytan koka under lock på svag värme, ca 40 minuter. Lägg i potatisen och koka vidare tills den är mjuk. Servera gulaschen riktigt het, gärna med en klick crème fraiche och bröd.
Visningar: 558
Inlagt 2012-06-10 22:58:17

