Receptbeskrivning

Kryddig och enkel korvgryta

Ingredienser för
1 st gul lök(ar)
1 tsk rapsolja
300 g chorizokorv(ar) ca
2 st äpple(n)
2 dl matlagningsgrädde
0.5 dl mellanmjölk
4 msk skånsk senap
1 msk pepparrot på tub
salt
svartpeppar nymalen
1 st röd paprika
1 st gul paprika


  15 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Ansa lök och skär i tunna klyftor. Värm en stekpanna och stek lök i olja tills den blir mjuk och gyllene.

2. Skär korven i 2 cm tjocka skivor och stek den med löken i 3 min.

3. Skär urkärnade äpplen i klyftor och blanda ner i stekpannan.

4. Häll ner matlagningsgrädde, mjölk, senap och pepparrot i pannan och koka samman i 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.

5. Skölj paprikorna och skär dem i enkronasstora bitar. Vänd ner dem i grytan precis innan servering.

Visningar: 240
Inlagt 2012-06-11 01:00:21