Receptbeskrivning

Lammstek med fetaost och vitlök

Ingredienser för
2 lammstek
150 g fetaost
1 persilja
6 vitlöksklyftor
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 msk smör
6 äpplen
3 gula lökar
2 salladslök
olja


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Sätt ugnen på 125°C.
Skär och fläk upp lammsteken, så att den blir ett plant stycke. Skär fetaosten i stavar. Hacka persiljan. Krossa vitlöksklyftorna. Lägg detta i en sträng på köttet. Rulla ihop köttet och bind med steksnöre. 
Gnid in steken med salt och peppar. Lägg deni en ugnssäker form. Klicka smör ovanpå. Stek 1 1/2-2 timmar i ugnen. Använd stektermometer, vid 70°C är steken lätt rosa inuti. Linda in steken i aluminiumfolie och låt den vila tills resten är klart.
Sätt ugnen på 200°C.
Dela äpplena i 4 delar. Ta bort kärnhus, men inte skalet. Skala löken och skär den i klyftor. Skär salladslöken i stavar. Lägg detta på en plåt med olja. Ställ in i ca 15 minuter i ugnen.
Servera köttet tillsammans med äppel- och lökröran.

Visningar: 410
Inlagt 2012-06-10 23:04:10