Receptbeskrivning

Svensk wienerschnitzel

Ingredienser för
4 st tunna skivor kalvinnanlår
salt och malen vitpeppar
1 dl vetemjöl
1 st ägg
1 dl ströbröd
smör att steka i
garnityr:
4 st citronskivor
4 st ansjovisfiléer
2 msk kapris
till servering:
stekt potatis
gröna ärter


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Vira ansjovisfiléerna kring 1/2 msk kapris ovanpå varje citronskiva. Ställ kallt.

2. Banka ut skivorna av kalvinnanlår och krydda dem med salt och peppar. Panera dem, först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.

3. Hetta upp matfett och stek schnitzlarna gyllengula 3 minuter på var sida. Dekorera med citronskivorna och servera genast.

Visningar: 525
Inlagt 2012-06-10 23:04:55