Receptbeskrivning
Fårostgratinerad fläskfilé
Ingredienser
för
1 st fläskfilé(er) ca 500 g
1 tsk salt
smör
100 g fårost grekisk
1 dl crème fraiche
1 st vitlöksklyfta(or) pressad
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
smör
100 g fårost grekisk
1 dl crème fraiche
1 st vitlöksklyfta(or) pressad
1 krm svartpeppar
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Putsa filén från senor och fett. Skär filén i 2-3cm stora bitar och krydda med salt och peppar.
3. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Lägg över det på ett ugnssäkert fat.
4. Mosa osten och blanda med crème fraiche, vitlök och peppar. Häll såsen över köttet.
5. Gratinera i mitten av ugnen i 5-10 minuter eller tills köttet är genomstekt.
6. Servera köttet med oliver, lättstekta grönsaker, sallad och couscous eller ris.
2. Putsa filén från senor och fett. Skär filén i 2-3cm stora bitar och krydda med salt och peppar.
3. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Lägg över det på ett ugnssäkert fat.
4. Mosa osten och blanda med crème fraiche, vitlök och peppar. Häll såsen över köttet.
5. Gratinera i mitten av ugnen i 5-10 minuter eller tills köttet är genomstekt.
6. Servera köttet med oliver, lättstekta grönsaker, sallad och couscous eller ris.
Visningar: 514
Inlagt 2012-06-10 23:05:31

