Receptbeskrivning
Morbergs carpaccio på oxfilé
Ingredienser
för
300 g färsk oxfilé
0.5 dl hyvlad parmesanost
3 msk olivolja
1 st blekselleristjälk
12 st strimlade basilikablad
4 st citronklyftor
0.5 dl hyvlad parmesanost
3 msk olivolja
1 st blekselleristjälk
12 st strimlade basilikablad
4 st citronklyftor
Beskrivning
1. Skiva i supertunna skivor. Använd en rejäl och vass kniv. Arrangera skivorna på 4 tallrikar. Salta och peppra.
2. Skär bleksellerin i tunna skivor och fördela tillsammans med parmesanosten. Droppa över olivoljan.
3. Garnera med citronklyfta och den färska basilikan. Serveras med en bit vitt bröd.
2. Skär bleksellerin i tunna skivor och fördela tillsammans med parmesanosten. Droppa över olivoljan.
3. Garnera med citronklyfta och den färska basilikan. Serveras med en bit vitt bröd.
Visningar: 593
Inlagt 2012-06-10 23:07:35