Receptbeskrivning

Kanelkryddade köttfärsspett

Ingredienser för
0.5 gul lök
400 g blandfärs
1 vitlöksklyfta
1 ägg
1 tsk sambal oelek
1 tsk kanel
salt och peppar
1 msk margarin
1 rödlök
1 gul lök
200 g zucchini
2 paprikor
2 msk olivolja
500 tomater
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1 msk balsamvinäger
salt


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Ratatouille: Skala och grovhacka rödlök och gul lök. Skär zucchini i skivor. Dela, kärna ur och skär paprikor i bitar. Fräs alla grönsaker i en stor stekpanna i olivolja ca 5 minuter.
Tillsätt krossade tomater och salt. Låt ratatouillen småkoka i 10 minuter. Krydda med oregano, timjan och balsamvinäger.
Skala och finhacka gul lök. Blanda blandfärs med lök, pressad vitlöksklyfta, ägg, sambal oelek, kanel, salt och peppar. '
Forma till avlånga »korvar« och trä upp dem på grillspett. Stek spetten runt om i margarin i en stek-/grillpanna 8–10  minuter. Servera med ratatouillen.

För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Visningar: 449
Inlagt 2012-06-10 23:09:33