Receptbeskrivning
Fläskfile´ med mozzarella
Ingredienser
för
600 g fläskfilé(er)
150 g körsbärstomater
100 g champinjoner
0.3 dl basilika grovhackad
1 st vitlöksklyfta(or) pressad
125 g mozzarella
2.5 dl vatten
1.5 msk kalvfond
1.5 dl rött vin
1 msk balsamvinäger
1 socker
150 g körsbärstomater
100 g champinjoner
0.3 dl basilika grovhackad
1 st vitlöksklyfta(or) pressad
125 g mozzarella
2.5 dl vatten
1.5 msk kalvfond
1.5 dl rött vin
1 msk balsamvinäger
1 socker
Beskrivning
Bryn filen runt om ismör och krydda med salt och peppar.
Stek klart den i ugnen 150 grader till innertemp 65 grader.
Rulla in den i folie.
Dela körsbärstomater och campinjoner.
Stek champinjonerna i smör, blanda mer vitlök, basilika och tomater smaka av med salt och peppar.
Skiva köttet och lägg upp på ett ugnsäkert fat
Strö över röran och toppa med skivad mozzarella.
Blanda ingridienserna till såsen i en kastrull, koka upp under omrörning och låt sjuda i ca 5 minuter. Red av såsen med maizena,
Sätt in fatet i ugnen
225 grader i 15 minuter eller till osten smält ner.
Serveras med klyftpotatis och en god sallad
Stek klart den i ugnen 150 grader till innertemp 65 grader.
Rulla in den i folie.
Dela körsbärstomater och campinjoner.
Stek champinjonerna i smör, blanda mer vitlök, basilika och tomater smaka av med salt och peppar.
Skiva köttet och lägg upp på ett ugnsäkert fat
Strö över röran och toppa med skivad mozzarella.
Blanda ingridienserna till såsen i en kastrull, koka upp under omrörning och låt sjuda i ca 5 minuter. Red av såsen med maizena,
Sätt in fatet i ugnen
225 grader i 15 minuter eller till osten smält ner.
Serveras med klyftpotatis och en god sallad
Visningar: 494
Inlagt 2012-06-10 23:12:18