Receptbeskrivning

Spenatsoppa med ägg och skinka

Ingredienser för
6 minibaguetter
1 purjolök
1 msk smör eller margarin
600 g spenat
2 msk vetemjöl
13 dl grönsaksbuljong
salt och svartpeppar
4 ägg
180 g skinka


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Grädda bröden enligt anvisningen på förpackningen.
Skölj och strimla purjolöken. Fräs den mjuk i matfettet. Tillsätt spenaten och låt den tina på svag värme och låt det mesta av vätskan koka in. Strö över mjölet och fräs ytterligare 1 min.
Häll på buljong och låt soppan koka under lock ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Koka äggen i 8–10 minuter. Skala och hacka dem.
Servera soppan med ägghacket, skinkan och minibaguetterna.

För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt innehåller rätten gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd, byt ut mjölet mot glutenfri finmix.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Visningar: 418
Inlagt 2012-06-11 01:16:58