Receptbeskrivning
Sallad med brieost, nötter och hallon
Ingredienser
för
1 fänkål
1 knippe rädisor
300 g brieost
2 salladsmix
1 dl valnötter
1 dl pecannötter
2 msk balsamvinäger
1 dl olivolja
salt och svartpeppar
1 hallon
bröd
1 knippe rädisor
300 g brieost
2 salladsmix
1 dl valnötter
1 dl pecannötter
2 msk balsamvinäger
1 dl olivolja
salt och svartpeppar
1 hallon
bröd
Beskrivning
Ansa och skölj fänkålen. Dela den på mitten och hyvla tunna skivor med en osthyvel, lägg skivorna i kallt vatten. Ansa och skölj rädisorna, dela dem på mitten.
Skär brieosten i kuber 2 x 2 cm. Skölj salladen och låt den rinna av i ett durkslag. Rosta nötterna i en torr stekpanna.
Blanda vinäger och olja, smaksätt med salt och peppar.
Häll av fänkålen i ett durkslag och låt det rinna av ordentligt. Blanda salladen med fänkål och rädisor, lägg på ett fat.
Toppa med ost, nötter och hallon, ringla dressing över. Servera med bröd.
Visningar: 619
Inlagt 2012-06-10 23:24:43

