Receptbeskrivning
Avocado och räksallad med jordnötter och kokosdressing
Ingredienser
för
500 g räkor, oskalade
2 dl böngroddar
0.5 st gurka
1 st morot/morötter stor
0.5 spenat
2 msk rapsolja eller avocadoolja
1 st lime saften
0.75 dl jordnötter
1 tsk grön currypasta
1 tsk honung
0.5 dl kokosmjölk light
1 st vitlöksklyfta(or) finhackad
salt
kokosflingor
jordnötter
2 dl böngroddar
0.5 st gurka
1 st morot/morötter stor
0.5 spenat
2 msk rapsolja eller avocadoolja
1 st lime saften
0.75 dl jordnötter
1 tsk grön currypasta
1 tsk honung
0.5 dl kokosmjölk light
1 st vitlöksklyfta(or) finhackad
salt
kokosflingor
jordnötter
Beskrivning
1. Skala räkorna. Skölj böngroddarna och spenaten. Låt rinna av ordentligt. Kärna ur gurkan och skär i bitar. Skala morot och riv eller skär i tunna strimlor. Skär avokadon i bitar. Lägg spenat, groddar, avocado, morot, gurka och räkor i en salladsskål.
2. Rosta kokosen lätt i en torr stekpanna.
3. Blanda ihop dressingen med avocadoolja, limesaft, finhackad vitlök, honung hackade jordnötter, currypasta, kokosmjölk och lite salt. Smaka eventuellt av med lite salt. Häll dressingen över salladen och servera i glas. Strö över rostad kokos och lite finhackade jordnötter.
2. Rosta kokosen lätt i en torr stekpanna.
3. Blanda ihop dressingen med avocadoolja, limesaft, finhackad vitlök, honung hackade jordnötter, currypasta, kokosmjölk och lite salt. Smaka eventuellt av med lite salt. Häll dressingen över salladen och servera i glas. Strö över rostad kokos och lite finhackade jordnötter.
Visningar: 591
Inlagt 2012-06-10 23:24:58

