Receptbeskrivning

Baconsallad med ägg och gröna ärtor

Ingredienser för
2 bacon
4 st ägg
1 st isbergssalladshuvud
100 g sockerärtor
0.5 st rödlök
2 st tomater gärna i olika färger
0.5 st gurka
1 dl matlagningsgrädde
dressing
2 msk majonnäs
1 tsk ketchup
salt


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skär baconet i bitar och stek det knaprigt.
2. Låt det sedan rinna av på hushållspapper.
3. Koka äggen enligt önskemål, vi gillar det bäst när de är lite lösa i mitten.
4. Fördela salladen på ett stort fat.
5. Lägg ner sockerärtorna i kokande, saltat vatten i två minuter.
6. Skölj av med kallt vatten och lägg upp ärtorna på salladen.
7. Strimla rödlöken och skär tomater och gurka i lagom stora bitar.
8. Blanda ner i salladen och lägg till sist på äggklyftorna och det knapriga baconet.
9. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och servera till salladen.

Visningar: 482
Inlagt 2012-06-10 23:28:46