Receptbeskrivning
Baconsallad med ägg och gröna ärtor
Ingredienser
för
2 bacon
4 st ägg
1 st isbergssalladshuvud
100 g sockerärtor
0.5 st rödlök
2 st tomater gärna i olika färger
0.5 st gurka
1 dl matlagningsgrädde
dressing
2 msk majonnäs
1 tsk ketchup
salt
4 st ägg
1 st isbergssalladshuvud
100 g sockerärtor
0.5 st rödlök
2 st tomater gärna i olika färger
0.5 st gurka
1 dl matlagningsgrädde
dressing
2 msk majonnäs
1 tsk ketchup
salt
Beskrivning
1. Skär baconet i bitar och stek det knaprigt.
2. Låt det sedan rinna av på hushållspapper.
3. Koka äggen enligt önskemål, vi gillar det bäst när de är lite lösa i mitten.
4. Fördela salladen på ett stort fat.
5. Lägg ner sockerärtorna i kokande, saltat vatten i två minuter.
6. Skölj av med kallt vatten och lägg upp ärtorna på salladen.
7. Strimla rödlöken och skär tomater och gurka i lagom stora bitar.
8. Blanda ner i salladen och lägg till sist på äggklyftorna och det knapriga baconet.
9. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och servera till salladen.
2. Låt det sedan rinna av på hushållspapper.
3. Koka äggen enligt önskemål, vi gillar det bäst när de är lite lösa i mitten.
4. Fördela salladen på ett stort fat.
5. Lägg ner sockerärtorna i kokande, saltat vatten i två minuter.
6. Skölj av med kallt vatten och lägg upp ärtorna på salladen.
7. Strimla rödlöken och skär tomater och gurka i lagom stora bitar.
8. Blanda ner i salladen och lägg till sist på äggklyftorna och det knapriga baconet.
9. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och servera till salladen.
Visningar: 536
Inlagt 2012-06-10 23:28:46

