Receptbeskrivning

Grönkålsrisotto

Ingredienser för
2 dl avorioris (ca 200 g)
4 dl grönsaksbuljong
1 dl vitt vin
1 tsk torkad timjan
2 msk neutral olja
1 dl riven ost av smakrik typ
200 g grönkål eller savoykål
2 st vitlöksklyftor
salt
malen vitpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Fräs timjan i oljan och låt riset fräsa med. Blanda vin och buljong och koka upp. Häll på lite av buljongen på riset och låt koka in. Sjud på svag värme och späd med buljongen, en skvätt i taget. När all buljong gått åt ska riset ha en krämig konsistens. Detta tar ca 20 minuter.

2. Hacka under tiden grönkålen och doppa den i kokande vatten. Spola med kallt vatten och låt rinna av.

3. Vänd ner kålen och den rivna osten i risotton. Pressa ner vitlöken. Krydda med salt och peppar.


Visningar: 471
Inlagt 2012-06-10 23:37:46