Receptbeskrivning
Grönkålspaj med valnötter
Ingredienser
för
Pajskal
75 g smör eller margarin 2 dl vetemjöl
3 dl kesella/kvarg
Fyllning
250 g grönkål 3 st rödlökar
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl cheddarost (riven)
1 dl valnötter (grovhackade)
Äggstanning
3 st ägg 2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
Beskrivning
Pajskal:
Skär smöret i bitar och hacka ihop med mjölet. Tillsätt kesella och arbeta ihop en deg. Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter (för 10 port). Nagga med gaffel och låt vila kallt i 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°C. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Fyllning:
Grovhacka grönkålen och koka i lättsaltat vatten i några minuter.
Skala och skiva löken. Fräs lök och grönkål i olja i en stor stekpanna. Salta och peppra.
Äggstanning:
Vispa ihop ägg, grädde och mjölk.
Fördela grönkålsblandningen och osten i pajskalet. Häll över äggstanningen. Strö över valnötterna. Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter.
För alla
Pajen innehåller gluten, ägg, laktos och mjölk.
Gör glutenfri: byt vetemjölet mot fin glutenfri mjölmix som innehåller mjölk, t ex Semper eller Finax.
Skär smöret i bitar och hacka ihop med mjölet. Tillsätt kesella och arbeta ihop en deg. Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter (för 10 port). Nagga med gaffel och låt vila kallt i 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°C. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Fyllning:
Grovhacka grönkålen och koka i lättsaltat vatten i några minuter.
Skala och skiva löken. Fräs lök och grönkål i olja i en stor stekpanna. Salta och peppra.
Äggstanning:
Vispa ihop ägg, grädde och mjölk.
Fördela grönkålsblandningen och osten i pajskalet. Häll över äggstanningen. Strö över valnötterna. Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter.
För alla
Pajen innehåller gluten, ägg, laktos och mjölk.
Gör glutenfri: byt vetemjölet mot fin glutenfri mjölmix som innehåller mjölk, t ex Semper eller Finax.
Visningar: 792
Inlagt 2012-06-11 18:26:19

