Receptbeskrivning

Saftig saffranskaka

Ingredienser för
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
1 msk strösocker
1 st äggula
300 g mandelmassa
1 frp saffran (á 1/2g)
1 msk vatten
3 st äggulor
4 st äggvitor


  60 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 200°C.

Nyp ihop mjöl, smör, strösocker och äggula till en pajdeg eller använd matberedare. Låt degen vila i kylen i 30 minuter.

Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Förgrädda i högst 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175°C.
Riv mandelmassan grovt. Blanda saffran och vatten. Rör ner i mandelmassan och blanda väl. Tillsätt äggulorna och rör om.

Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd försiktigt ner i smeten. Bre ut fyllningen i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Gör ett stickprov för att se om den är färdig. Servera gärna med en liten gräddklick.

För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt smöret mot mjölkfritt margarin.

Visningar: 125
Inlagt 2012-06-11 20:26:25