Receptbeskrivning

Chèvregratinerad lax med tomatsallad och balsamicosirap

Ingredienser för
4 st laxfiléer (á 130g)
salt och peppar
900 g potatis (fast)
100 g chèvre
1 dl pumpafrön
125 g körsbärstomater
2 st plommontomater
1 st rödlök
1 kruka basilika
1 dl balsamicovinäger
1 msk strösocker
1 tsk majsstärkelse (maizena)


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Tina laxen och Sätt ugnen på 225°C.
Skala och koka potatisen.

Skär ett snitt i varje laxbit och lägg dem i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar.Fördela osten i snitten på varje bit. Strö på pumpafröna och sätt in formen i ugnen i ca 10 minuter.

Skär tomaterna i skivor eller klyftor. Skala och skiva rödlöken. Blanda tomaterna, löken och grovt skuren basilika. Ringla över olivoljan och krydda med salt och peppar.

Koka upp vinäger och socker. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
Servera laxen med sallad, potatis och balsamicosirap.

För alla
Rätten innehåller laktos och mjölkprotein men är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: lite chèvre kan ev tålas.

Visningar: 595
Inlagt 2012-06-11 18:26:32