Receptbeskrivning
Auberginerullar med citronquinoa
Ingredienser
för
2 st auberginer
5 st schalottenlökar
2 st vitlöksklyfta
1 st chilifrukt
100 g parmesanost (riven)
2 dl quinoa
4 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
1 st citron
2 st tomater
1 knippe persilja
olja
salt och peppar
5 st schalottenlökar
2 st vitlöksklyfta
1 st chilifrukt
100 g parmesanost (riven)
2 dl quinoa
4 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
1 st citron
2 st tomater
1 knippe persilja
olja
salt och peppar
Till serving
matyoghurt Beskrivning
Receptet är avsett för 4 portioner.
Sätt ugnen på 225°C.
Skär auberginerna på längden i tunna skivor. Salta och peppra och stek skivorna i en torr stekpanna eller grilla i grillpanna.
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök, vitlök och chili i 1 msk olja. Blanda med parmesanosten.
Lägg lökröran på aubergineskivorna och gör rullar som du fäster med tandpetare.
Lägg rullarna i en ugnssäker form (hit kan man förbereda), gratinera i ugnen i 5-10 minuter tills osten smält.
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen, tillsätt buljongtärning till kokvattnet.
Riv ner skalet av citronen och pressa över juicen i den färdigkokta quinoan.
Tärna tomaterna och hacka persiljan. Blanda med quinoan. Smaka av med 1 tsk salt och 1/2 tsk peppar.
Servera ev med en klick matyoghurt.
Sätt ugnen på 225°C.
Skär auberginerna på längden i tunna skivor. Salta och peppra och stek skivorna i en torr stekpanna eller grilla i grillpanna.
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök, vitlök och chili i 1 msk olja. Blanda med parmesanosten.
Lägg lökröran på aubergineskivorna och gör rullar som du fäster med tandpetare.
Lägg rullarna i en ugnssäker form (hit kan man förbereda), gratinera i ugnen i 5-10 minuter tills osten smält.
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen, tillsätt buljongtärning till kokvattnet.
Riv ner skalet av citronen och pressa över juicen i den färdigkokta quinoan.
Tärna tomaterna och hacka persiljan. Blanda med quinoan. Smaka av med 1 tsk salt och 1/2 tsk peppar.
Servera ev med en klick matyoghurt.
Visningar: 724
Inlagt 2012-06-11 18:57:55

