Receptbeskrivning
Asiatisk kycklingsoppa
Ingredienser
för
1 st kycklingklubba
4 st champinjoner
3 st chilifrukt
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
3 msk kycklingfond
3 dl vatten
50 g äggnudlar
1 st salladslök
olja
salt
4 st champinjoner
3 st chilifrukt
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
3 msk kycklingfond
3 dl vatten
50 g äggnudlar
1 st salladslök
olja
salt
Beskrivning
Skär champinjonerna i skivor. Dela, kärna ur och strimla chilin fint. Skala och finhacka lök och vitlök.
Plocka köttet från kycklingklubban. Skär i mindre bitar.
Fräs champinjoner, lök och kyckling i olja i en kastrull ca 3 minuter. Tillsätt chili och ingefära och låt fräsa ca 1 minut.
Häll på kycklingsky/-fond och vatten. Lägg ner nudlarna. Låt koka ca 4 minuter, tills nudlarna är lagom mjuka. Smaka av med salt.
Strimla salladslöken. Strö över vid servering.
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera ev kycklingfond.
Gör glutenfri: välj glutenfria nudlar eller specialpasta.
Gör äggfri: använd äggfria nudlar eller pasta.
Plocka köttet från kycklingklubban. Skär i mindre bitar.
Fräs champinjoner, lök och kyckling i olja i en kastrull ca 3 minuter. Tillsätt chili och ingefära och låt fräsa ca 1 minut.
Häll på kycklingsky/-fond och vatten. Lägg ner nudlarna. Låt koka ca 4 minuter, tills nudlarna är lagom mjuka. Smaka av med salt.
Strimla salladslöken. Strö över vid servering.
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera ev kycklingfond.
Gör glutenfri: välj glutenfria nudlar eller specialpasta.
Gör äggfri: använd äggfria nudlar eller pasta.
Visningar: 679
Inlagt 2012-06-11 19:29:00

