Receptbeskrivning
Laxgryta med tomat och vin
Ingredienser
för
500 g laxfilé utan skinn
1 st liten gul lök
15 cm purjolök
1 st liten fänkål (á 250g)
1 st zucchini (á 250g)
1 burk hela tomater (á 400g)
1.5 msk fiskfond
3 msk hackad persilja
1 st citron (finrivet skal)
2.5 dl vitt vin
1 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 st liten gul lök
15 cm purjolök
1 st liten fänkål (á 250g)
1 st zucchini (á 250g)
1 burk hela tomater (á 400g)
1.5 msk fiskfond
3 msk hackad persilja
1 st citron (finrivet skal)
2.5 dl vitt vin
1 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Beskrivning
Skär laxen i 2 cm stora tärningar. Krydda runt om med salt och peppar.
Skala och finhacka löken. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Ansa, dela och strimla fänkålen. Skär zucchinin i små tärningar. Grovhacka burktomaterna.
Fräs lök, purjolök, fänkål och zucchini i olja ca 3 minuter i en gryta. Tillsätt fond, persilja, citronskal, tomater + tomatspad och vin. Koka upp under omrörning och sjud ca 5 minuter.
Lägg i laxen och sjud under lock ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna laxgrytan med rostat bröd och en klick crème fraiche smaksatt med finriven vitlök.
För alla
Fri från gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i fiskfonden och välj lämpliga tillbehör.
Skala och finhacka löken. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Ansa, dela och strimla fänkålen. Skär zucchinin i små tärningar. Grovhacka burktomaterna.
Fräs lök, purjolök, fänkål och zucchini i olja ca 3 minuter i en gryta. Tillsätt fond, persilja, citronskal, tomater + tomatspad och vin. Koka upp under omrörning och sjud ca 5 minuter.
Lägg i laxen och sjud under lock ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna laxgrytan med rostat bröd och en klick crème fraiche smaksatt med finriven vitlök.
För alla
Fri från gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i fiskfonden och välj lämpliga tillbehör.
Visningar: 626
Inlagt 2012-06-11 19:29:07

