Receptbeskrivning
Lax med bulgur, aprikos och cashewnötter
Ingredienser
för
1 st laxfilé (á 140g)
1 dl hel bulgur
1 st rödlök
3 st torkade aprikoser
2 msk cashewnötter
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk olivolja
1 krm salt
1 krm peppar
1 tsk chiliflakes
1 krm salt
1 msk olja
1 näve ruccola
matyoghurt (till servering)
1 dl hel bulgur
1 st rödlök
3 st torkade aprikoser
2 msk cashewnötter
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk olivolja
1 krm salt
1 krm peppar
1 tsk chiliflakes
1 krm salt
1 msk olja
1 näve ruccola
matyoghurt (till servering)
Beskrivning
Tillaga hel bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finhacka rödlök. Strimla torkade aprikoser. Grovhacka cashewnötter. Blanda bulgur med lök, aprikoser, nötter, färskpressad citronjuice och olivolja. Krydda med salt och peppar.
Krydda laxen med chiliflakes och salt. Stek den 2-3 minuter på varje sida i olja i en stekpanna.
Blanda bulgurblandningen med rucola och servera till laxen. En klick matyoghurt är gott till.
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa, ris eller bönor.
Gör laktosfri: bjud med laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.
Skala och finhacka rödlök. Strimla torkade aprikoser. Grovhacka cashewnötter. Blanda bulgur med lök, aprikoser, nötter, färskpressad citronjuice och olivolja. Krydda med salt och peppar.
Krydda laxen med chiliflakes och salt. Stek den 2-3 minuter på varje sida i olja i en stekpanna.
Blanda bulgurblandningen med rucola och servera till laxen. En klick matyoghurt är gott till.
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa, ris eller bönor.
Gör laktosfri: bjud med laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.
Visningar: 1012
Inlagt 2012-06-11 19:29:19

