Receptbeskrivning

Snabba färsrutor med medelhavsfyllning

Ingredienser för
400 g kalv-, nöt- eller blandfärs
1 st gul lök
2 msk dijonsenap
2 msk kapris
100 g fetaost
1 tsk timjan
2 msk japansk soja
1 dl vatten, vitt vin eller matlagningsgrädde
smör
svartpeppar


  60 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Knåda ihop färsen och lägg den mellan 2 stora bitar plastfolie. Platta ut färsen till en stor, tunn fyrkant (ca 30 x 25 cm). Ta bort plasten, dela färsen i 4 lika bitar (för 4 port).

Skala och finhacka löken. Bre senap på varje färsbit, men lämna 1 cm runtom. Fördela lök, kapris och grovriven eller smulad fetaost ovanpå senapen. Strö över timjan.

Vik ihop varje färsruta och tryck till kanterna, så att inte fyllningen läcker ut under stekningen. Krydda med peppar. Stek färsrutorna i smör 2-3 minuter på varje sida tills köttet är genomstekt. Häll på soja och vatten, vin eller grädde mot slutet och låt biffarna småkoka i skyn någon minut.

Servera färsrutorna med skyn och gärna en ljummen pastasallad med körsbärstomater, oliver och färsk basilika.

För alla
Fri från gluten och ägg om lämplig pasta bjuds till men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 mån, stek i laktosfritt matfett och använd vin eller vatten till skyn.

Visningar: 184
Inlagt 2012-06-11 21:29:22