Receptbeskrivning

Champinjon- och palsternackssoppa med quesadilla

Ingredienser för
300 g palsternacka
1 st gul lök
2 msk smör eller margarin
450 g champinjoner
5 dl hönsbuljong
2.5 dl matlagningsgrädde
2 msk hackad persilja
salt och peppar
Quesadillas
200 g vetetortillas
2 dl ost
1 msk olivolja


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala och tärna palsternacka och lök. Fräs allt det tärnade i matfettet. Lägg i champinjonerna. Häll på buljong och grädde, koka tills palsternackan är mjuk. Mixa soppan och smaksätt med salt och peppar.

Quesadilla:
Lägg ut tortillabröd (1 per port) och strö över osten. Lägg på resten av tortillabröden som lock. Stek dem i oljan ca 2 minuter på varje sida. Skär upp i halvor eller i tårtbitar.

Strö persilja över soppan och servera med quesadillan.

För alla
Läs noga ingredienslistan på buljongen/fonden och tortillas.
I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt tortillas mot glutenfritt tunnbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Servera vanliga smörgåsar (utan ost) i stället för quesadilla.

Visningar: 712
Inlagt 2012-06-11 19:29:56