Receptbeskrivning

Sesam- och fetaostgratinerad fiskfilé

Ingredienser för
600 g hokifilé , gös eller hajmal
100 g smulad fetaost
2 dl lättcrème fraiche
2 msk kapris
2 msk hackad dill
2 tsk rivet limeskal
1 dl ost (smakrik)
2 msk sesamfrö (gärna rostade)
1 tsk salt
1 krm pepparmix
dillvippor till garnering


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C.
Skölj och torka fisken. Ta bort ev ben. Krydda med salt och pepparmix. Lägg filéerna på ett ugnssäkert fat.

Rör eller mixa samman smulad fetaost och crème fraiche till en kräm. Blanda ner kapris, dill och väl tvättat, rivet limeskal. Häll blandningen över fisken och bre ut den jämnt. Strö över ost och sesamfrön.

Stek fisken mitt i ugnen 12-15 minuter. Garnera med dillvippa och bjud genast med spenat- eller fullkornspasta och en rejäl salladstallrik.

För alla
Rätten är fri från gluten och ägg, under förutsättning att rätten serveras med pasta som passar. Innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: använd tofu i stället för fetaost och mjölkfri crème fraiche, Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkfritt ostalternativ.

Visningar: 281
Inlagt 2012-06-11 21:41:24