Receptbeskrivning

Veggochili med falafel och yoghurt

Ingredienser för
250 g rotselleri
1 morot
2 vitlöksklyftor
1 lök
1 chilifrukt
1 tsk koriander
1 tsk spiskummin
1 lagerblad
1 krossade tomater
1 salsa
2 msk ketchup
2 dl matyoghurt
koriander
olivolja
salt


  20 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skala och skär selleri och morot i cm-stora tärningar. Skala och grovhacka vitlök och lök. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
2. Fräs selleri, morot, vitlök och lök i en stor kastrull i 2 msk olja ca 3 minuter.
3. Tillsätt chili, koriander, spiskummin och lagerblad. Fräs ytterligare ett par minuter under omrörning.
4. Tillsätt krossade tomater och 3 dl vatten. Låt småkoka med lock ca 15 minuter.
5. Tillsätt bönmix/salsa, ketchup, 3/4 tsk salt och ev några stänk tabasco. Låt småkoka ytterligare 10–15 minuter.
6. Tillaga under tiden falafeln enligt anvisning på paketet.
7. Lägg upp chiligrytan i djupa skålar tillsammans med falafel och en klick matyoghurt. Garnera med limeklyftor och koriander. Servera gärna med ett gott bröd.
FÖR ALLA? Gör glutenfri: välj falafel utan gluten, kontrollera salsan.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt, välj lämplig falafel.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell. Välj falafel utan mjölk.
Gör äggfri: välj falafel utan ägg.

Visningar: 373
Inlagt 2011-11-24 01:03:02