Receptbeskrivning
Kikärtsbiffar med koriander, curry och chili
Johan Berg via Ica.se
Ingredienser
för
2 kikärter
0.5 dl fibrex
1 dl solhavre
2 msk maizena majsstärkelse
1 ägg
salt och peppar
1 morot
1 chili
1 kruka koriander
2 msk curry
2 msk rapsolja
0.5 dl fibrex
1 dl solhavre
2 msk maizena majsstärkelse
1 ägg
salt och peppar
1 morot
1 chili
1 kruka koriander
2 msk curry
2 msk rapsolja
Beskrivning
Skölj kikärtkikärterna och låt dem rinna av.
Lägg fibrex i solhavre ca 20 minuter för att svälla. Mixa kikärterna till en jämn massa. Blanda kikärterna med fibrexblandingen, majsstärkelse och ägg. Smaksätt med salt och peppar.
Skala och riv moroten fint. Skölj, dela, kärna ur och strimla chilin. Hacka koriander. Blanda morot, chili, koriander och curry i kikärtsfärsen. Stek små biffar i olja ca 3 minuter på varje sida.
Servera kikärtsbiffarna med mango chutney, ris och naanbröd.
För alla
Läs noga innehållsförteckningen på naanbrödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: välj Solhavre i stället för mjölk.
Lägg fibrex i solhavre ca 20 minuter för att svälla. Mixa kikärterna till en jämn massa. Blanda kikärterna med fibrexblandingen, majsstärkelse och ägg. Smaksätt med salt och peppar.
Skala och riv moroten fint. Skölj, dela, kärna ur och strimla chilin. Hacka koriander. Blanda morot, chili, koriander och curry i kikärtsfärsen. Stek små biffar i olja ca 3 minuter på varje sida.
Servera kikärtsbiffarna med mango chutney, ris och naanbröd.
För alla
Läs noga innehållsförteckningen på naanbrödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: välj Solhavre i stället för mjölk.
Visningar: 1056
Inlagt 2011-11-24 00:02:33

