Receptbeskrivning

Kikärtsbiffar med koriander, curry och chili

Ingredienser för
2 kikärter
0.5 dl fibrex
1 dl solhavre
2 msk maizena majsstärkelse
1 ägg
salt och peppar
1 morot
1 chili
1 kruka koriander
2 msk curry
2 msk rapsolja


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Skölj kikärtkikärterna och låt dem rinna av.
Lägg fibrex i solhavre ca 20 minuter för att svälla. Mixa kikärterna till en jämn massa. Blanda kikärterna med fibrexblandingen, majsstärkelse och ägg. Smaksätt med salt och peppar.
Skala och riv moroten fint. Skölj, dela, kärna ur och strimla chilin. Hacka koriander. Blanda morot, chili, koriander och curry i kikärtsfärsen. Stek små biffar i olja ca 3 minuter på varje sida.
Servera kikärtsbiffarna med mango chutney, ris och naanbröd.

För alla
Läs noga innehållsförteckningen på naanbrödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: välj Solhavre i stället för mjölk.

Visningar: 622
Inlagt 2011-11-24 01:02:33