Receptbeskrivning
Aubergine- och zucchinilasagne
Ingredienser
för
1 aubergine (á 250g)
1 zucchini (á 300g)
olivolja
2 vitlöksklyftor
salt
1 frp färska lasagneplattor (á 200g)
1 burk färdig tomatsås (á 500g)
200 g färskost av philadelphiatyp
1 dl ost
1 zucchini (á 300g)
olivolja
2 vitlöksklyftor
salt
1 frp färska lasagneplattor (á 200g)
1 burk färdig tomatsås (á 500g)
200 g färskost av philadelphiatyp
1 dl ost
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C.
Skär auberginen och zucchinin i tunna skivor. Stek grönsakerna i olivolja i en stor stekpanna, stek hälften åt gången.
Skala och pressa ner vitlöksklyftorna. Smaka av med salt.
Skär eller klipp färska lasagneplattor i 7 cm breda bitar.
Varva färdig tomatsås av pastasåstyp, de stekta grönsakerna, klickar av färskost av philadelphiatyp och lasagneplattorna i en smord ugnssäker form. Börja och sluta med tomatsås. Strö över riven ost.
Ställ in i ugnen 15-20 minuter. Servera med en grönsallad.
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och färskostalternativ. Använd riven ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt färskost /ostalternativ och smörj formen med mjölkfritt matfett.
Skär auberginen och zucchinin i tunna skivor. Stek grönsakerna i olivolja i en stor stekpanna, stek hälften åt gången.
Skala och pressa ner vitlöksklyftorna. Smaka av med salt.
Skär eller klipp färska lasagneplattor i 7 cm breda bitar.
Varva färdig tomatsås av pastasåstyp, de stekta grönsakerna, klickar av färskost av philadelphiatyp och lasagneplattorna i en smord ugnssäker form. Börja och sluta med tomatsås. Strö över riven ost.
Ställ in i ugnen 15-20 minuter. Servera med en grönsallad.
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och färskostalternativ. Använd riven ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt färskost /ostalternativ och smörj formen med mjölkfritt matfett.
Visningar: 767
Inlagt 2012-06-11 20:22:57

