Receptbeskrivning

Fannys örtkyckling allt-i-ett

Ingredienser för
4 st fryst(a) kycklingklubba(or) - 5 stycken
2 msk olivolja ca som avslutning
1 st zucchini ca 200 g
2 st röd lök(ar) i klyftor
2 st röd paprika i bitar
3 st morot/morötter i bitar
4 st potatis(ar) medelstora (kan uteslutas)
15 st svarta oliver ca
8 st vitlöksklyftor skalade
2 tsk flingsalt knappt
svartpeppar från kvarn
1 msk torkad timjan
2 tsk rosmarin torkade
3 dl vitt vin, torrt ca
2 msk olivolja ca som avslutning
rosmarin eller timjan några kvistar


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Ta fram en stor ugnslångpanna och smörj den lätt med olivolja. Lägg i frysta (otinade) kycklingklubbor och alla grönsakerna i stora bitar. Morötterna kan skäras i långa bitar, zucchini och paprika likaså. Rödlöken skärs i klyftor. Om du vill ha potatis med (gott!)så skala den och skär i båtar på längden.

2. Strö över oliverna och hela vitlöksklyftor. Smula över salt och peppra rätt rejält. Strö över torkad timjan och rosmarin. Häll på vinet och avsluta genom att ringla över lite olja. Sätt in i 200 grader 50–60 minuter. Sänk eventuellt värmen mot slutet.

3. Garnera med kryddkvistar. Servera med grönsallad med smulad chèvre och rostade pinjenötter.

Receptet kommer från "Under valnötsträdet" (Trio förlag) av Anna och Fanny Bergenström.
Foto: Fanny Bergenström

Visningar: 322
Inlagt 2012-06-11 23:21:39