Receptbeskrivning

Korv med coleslaw och mos

Ingredienser för
900 g potatis
2.5 dl mjölk
3 msk smör eller margarin
salt och peppar
400 g vitkål
1 morot
1.5 dl gräddfil
2 msk dijonsenap
480 g sremska
150 g bistrosallad


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Skala och koka potatisen. Stöt och vispa till ett mos tillsammans med mjölken och 2/3 av matfettet. Smaka av med salt och
peppar.
Strimla kålen grovt. Koka upp saltat vatten och häll över kålen. Låt stå 3 minuter. Häll av och skölj i kallt vatten. Låt kålen rinna av väl.
Skala och grovriv moroten. Rör ihop gräddfil och senap. Blanda morot och kål med gräddfilssåsen. Smaka av med salt och peppar.
Stek korven i resten av matfettet. Servera med moset, coleslaw och sallad.

För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och gräddfil samt laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Visningar: 333
Inlagt 2012-06-12 18:38:21