Receptbeskrivning

Rostad potatissallad

Ingredienser för
2 kg delikatesspotatis
4 salladslökar
1 knippe rädisor
2 sparris
3 gräslök
0.5 persilja
olivolja
flingsalt
1 dl olivolja
2 msk vatten
2 msk vinäger
1 tsk timjan
1 tsk salt
2 krm svartpeppar


  20 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
DAGEN FÖRE FESTEN: Blanda samman dressingen. Strimla salladslöken och skiva rädisorna. Skala och koka sparrisen 2-3 minuter i lättsaltat vatten. Häll av och kyl genast i kallt vatten så den behåller sin gröna färg. Dela sparrisen på längden.
TIDIGT PÅ FESTDAGEN: Sätt ugnen på 225°C. Picka potatisen, dela stora i halvor. Lägg i en långpanna. Ringla över 2 msk olja. Vänd runt. Strö över 1 tsk flingsalt. Stek i ca 30 minuter mitt i ugnen. Låt stå framme.
3 TIMMAR FÖRE SERVERING: Blanda potatis, lök, rädisor, sparris, gräslök och persilja. Häll över dressingen.

FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Visningar: 469
Inlagt 2011-11-24 01:01:04