Receptbeskrivning

Kryddig soppa med potatis och kikärter

Ingredienser för
2 lökar
300 g potatis
1 morot
2 msk olja
1 msk spiskummin
2 hönsbuljongtärningar
6 dl vatten
1 zucchini
2 tomater
1 burk kikärter
4 persilja
citronskal
matyoghurt


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Skala och hacka gula lökar. Skala och tärna potatis och morot. Fräs detta i olja i en kastrull utan att det tar färg, ca 5 minuter. Tillsätt spiskummin och smulade hönsbuljongtärningar, fräs någon minut under omrörning. Tillsätt vatten och låt koka under lock ca 10 minuter.
Mosa grönsakerna grovt med t ex en potatisstöt. Skär zucchini och tomater i små tärningar. Tillsätt dem och kikärter med sitt spad. Späd ev med mer vatten och koka utan lock ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Strö över fryst hackad persilja och lite finrivet citronskal. Servera gärna med en klick matyoghurt.

För alla
Fri från gluten.
Gör laktos-/mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen och bjud med laktosfri yoghurt respektive mjölkfri specialyoghurt.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen.

Visningar: 319
Inlagt 2011-11-24 01:00:57