Receptbeskrivning

Svalkande gazpacho med kräftstjärtar och örttoast

Ingredienser för
2 formbröd
1 burk kräftstjärtar
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 paprikor
1 gurka
500 g tomater
0.5 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 dl matyoghurt
salt och peppar
3 msk smör eller margarin
2 örtkryddor
8 formbröd


  20 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Kantskär de två brödskivorna. Smula ner inkråmet i en bunke. Låt kräftstjärtarna rinna av.
Skala och grovhacka lök och vitlök. Dela och kärna ur paprikan. Skär hälften av den och halva gurkan i fina tärningar, spara detta till servering. Skär resten av paprikan och gurkan i mindre bitar tillsammans med tomaterna.
Tillsätt lök, vitlök och grönsaker i bunken. Tillsätt olja, vinäger och 5 dl iskallt vatten. Mixa till en slät soppa med stavmixer eller i matberedare. Krydda med 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Ställ kallt. Gör bröden under tiden.
Örttoast: Sätt ugnen på 250°C. Rör ihop matfettet med örtkryddorna och 1 krm salt. Bred örtsmöret på bröden. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Sätt mitt i ugnen ca 5 minuter, tills bröden är gyllenbruna. Dela dem ev på diagonalen.
Häll soppan i skålar. Toppa med kräftstjärtar, gurk- och paprikatärningar samt en klick matyoghurt. Servera med örtbröden.

För alla:
Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i brödet.
Glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.

Visningar: 377
Inlagt 2011-11-24 01:00:43