Receptbeskrivning
Stekt strömming på hederligt vis
Ingredienser
för
30 st strömmingsflundror (klippta)
3 st ägg
4 dl mjölk
0.5 dl fransk senap
0.5 dl svensk senap
salt
peppar
1 dl rågmjöl
1 dl veteströ
kruspersilja
800 g mjölig potatis
4 dl mjölk
100 g smör
salt
peppar
muskot
3 st ägg
4 dl mjölk
0.5 dl fransk senap
0.5 dl svensk senap
salt
peppar
1 dl rågmjöl
1 dl veteströ
kruspersilja
800 g mjölig potatis
4 dl mjölk
100 g smör
salt
peppar
muskot
Beskrivning
1. Tvätta strömmingen i kallt vatten och klipp bort eventuella fenor.
2. Vispa samman senap, ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar.
3. Lägg ner de väl avrunna strömmingarna och låt dem marinera i mjölkblandningen i minst en timme.
4. Koka under tiden potatisen i lättsaltat vatten.
5. Mosa potatisen med en potatisstöt och blanda i smör, mjölk, muskot, salt och peppar. Rör eller vispa slätt.
6. Lägg ihop flundrorna med en persiljekvist emellan och vänd dem i blandningen av rågmjöl och ströbröd. Stek sen i smör 2-3 minuter på varje sida.
7. Servera strömmingen tillsammans potatismoset.
2. Vispa samman senap, ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar.
3. Lägg ner de väl avrunna strömmingarna och låt dem marinera i mjölkblandningen i minst en timme.
4. Koka under tiden potatisen i lättsaltat vatten.
5. Mosa potatisen med en potatisstöt och blanda i smör, mjölk, muskot, salt och peppar. Rör eller vispa slätt.
6. Lägg ihop flundrorna med en persiljekvist emellan och vänd dem i blandningen av rågmjöl och ströbröd. Stek sen i smör 2-3 minuter på varje sida.
7. Servera strömmingen tillsammans potatismoset.
Visningar: 200
Inlagt 2012-06-13 20:07:02

