Receptbeskrivning
Barbecuesås
Maria Lövdahl via Ica.se
Ingredienser
för
2 rödlökar
1 vitlöksklyfta
4.5 ingefära
1 msk olivolja
1 dl muscovadosocker
2 msk tomatpuré
1 dl apelsinjuice
2 msk rödvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 msk worcestersås
400 ml tomater
1 vitlöksklyfta
4.5 ingefära
1 msk olivolja
1 dl muscovadosocker
2 msk tomatpuré
1 dl apelsinjuice
2 msk rödvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 msk worcestersås
400 ml tomater
Beskrivning
Skala och finhacka rödlök, vitlök och ingefära.
Fräs rödlöken glansig i olja i en stekpanna. Rör ner sockret. Karamellisera löken ca 5 minuter. Rör ner tomatpurén och fräs ytterligare ett par minuter.
Tillsätt vitlök, ingefära, apelsinjuice, vinäger, senap, worcestersås och passerade tomater. Låt småkoka 30 minuter. Rör ibland.
Ta från värmen och mixa såsen slät med stavmixer. Förvara kallt.
Använd gärna barbecuesåsen till Spare ribs El Bulli-style.
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på worcestersåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Fräs rödlöken glansig i olja i en stekpanna. Rör ner sockret. Karamellisera löken ca 5 minuter. Rör ner tomatpurén och fräs ytterligare ett par minuter.
Tillsätt vitlök, ingefära, apelsinjuice, vinäger, senap, worcestersås och passerade tomater. Låt småkoka 30 minuter. Rör ibland.
Ta från värmen och mixa såsen slät med stavmixer. Förvara kallt.
Använd gärna barbecuesåsen till Spare ribs El Bulli-style.
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på worcestersåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Visningar: 203
Inlagt 2012-06-14 12:22:59

