Receptbeskrivning

Stekt strömming på hederligt vis

Ingredienser för
30 st strömmingsflundror (klippta)
3 st ägg
4 dl mjölk
0.5 dl fransk senap
0.5 dl svensk senap
salt
peppar
1 dl rågmjöl
1 dl veteströ
kruspersilja
800 g mjölig potatis
4 dl mjölk
100 g smör
salt
peppar
muskot


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Tvätta strömmingen i kallt vatten och klipp bort eventuella fenor. 2. Vispa samman senap, ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar. 3. Lägg ner de väl avrunna strömmingarna och låt dem marinera i mjölkblandningen i minst en timme. 4. Koka under tiden potatisen i lättsaltat vatten. 5. Mosa potatisen med en potatisstöt och blanda i smör, mjölk, muskot, salt och peppar. Rör eller vispa slätt. 6. Lägg ihop flundrorna med en persiljekvist emellan och vänd dem i blandningen av rågmjöl och ströbröd. Stek sen i smör 2-3 minuter på varje sida. 7. Servera strömmingen tillsammans potatismoset.

Visningar: 443
Inlagt 2012-06-14 14:13:15