Receptbeskrivning

Potatis- och parmesanrulle med olivsås & grillat kött

Ingredienser för
1 kg potatis, mjölig
2 st äggulor
50 g smör
0.5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
100 g parmesanost, riven
8 st gröna sparrisar, lättkokta
8 st spring roll pastryblad, (21x21 cm)
1 st gul lök
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
5 dl vatten
2 msk kalvfond
0.75 msk maizena, majsstärkelse, 1 msk vatten
100 g gröna oliver, stora
4 st entrecôteskivor, eller biff, grillad
200 g sparris, förvälld


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt potatisen ånga av väl.
2. Pressa potatisen och tillsätt äggulor, smör, salt, peppar och parmesanost. Blanda till ett fast mos.
3. Fördela moset på degarken, lägg en sparris på varje och tryck in den i moset. Rulla ihop till en vårrulle och fäst kanten med smält smör. Lägg dem efterhand på en plåt. Hit kan förberedas!
4. Sätt ugnen på 225°. Pensla rullarna med smält smör och gratinera dem i mitten av ugnen ca 20 min.
5. Sås: Skala och hacka löken. Fräs den i olja, tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med en stund. Häll på vatten och fond. Koka ihop till drygt 3 dl. Sila över såsen i en ren kastrull.
6. Blanda majsstärkelse och vatten och red såsen. Skiva oliverna och vänd ner dem i såsen.
7. Grilla eller stek köttet ett par minuter på varje sida. Servera med nygräddade potatis- och parmesanrullar, olivsås och förvälld sparris.

Visningar: 303
Inlagt 2012-06-15 07:21:32